Venirea toamnei poate aduce multora un amalgam de stări, nu neapărat plăcute. Hai să rămânem cu zâmbetul pe buze și să ne bucurăm de partea frumoasă a acestui anotimp. Arome de dovleac, miere sau caramel? Așa vrem noi să gustăm toamna aceasta.

1. Cafea cu lapte, ciocolată și caramel sărat

100 mililitri lapte

2-3 linguri topping caramel

2-3 linguri topping ciocolată

1 + ¼ linguriță sare

75 mililitri cafea tare

1 linguriță zahăr

Frișcă

 

Amestecă zahărul cu o linguriță de sare. Încălzește laptele cu 2 linguri de topping de caramel, cel de ciocolată și sfertul de linguriță de sare. Nu le lăsa să fiarbă, doar încălzește-le bine, apoi folosește un blender pentru a face amestecul cremos. Toarn-l într-o cană, apoi, ușor, toarnă și cafeaua fierbinte. Adaugă frișcă și caramelul rămas, apoi presară amestecul de sare și zahăr.

 

 

 

2. Cafea cu aromă de dovleac

100 mililitri cafea tare

½ cană lapte

1 linguriță plină piure de dovleac

1 linguriță aromă de dovleac

1 linguriță scorțișoară măcinată

½ linguriță esență de vanilie

1 linguriță zahăr

 

 

În afară de cafea, adaugă toate ingredientele într-un blender și mixează-le bine, până obții o spumă. Toarnă cafeaua într-o cană mare, apoi completează cu amestecul de lapte. Adaugă puțină frișcă, apoi presară praful de dovleac.

 

 

 

3. Cafe Latte cu miere

3 lingurițe miere

½ cană spumă de lapte

½ cană cafea tare

 

Pune două lingurițe de miere la baza cănii, apoi adaugă o jumătate din cantitatea de spumă de lapte. Amestecă-le bine, apoi adaugă cafeaua, apoi și restul de spumă de lapte. Mai ai o linguriță de miere – folosește-o pentru a o presăra pe deasupra.