REȚETE

Răsfață-te acasă!

Modul de preparare al cafelei, care are scopul de a extrage cât mai multe dintre arome într-o ceașcă de Café del Sol, ne-a determinat să expunem pe ambalajul produsului nostru  rețeta unei cafele autentice la ibric, recomandată de experții noștri.

Pentru momentele unice de acasă, alături de cei dragi, ne-am gândit să uzăm de cunoștiințele specialistilor noștri spre a vă răsfăța cu modalități de preparare a unor rețete cunoscute de Cappucino sau Caffe latte, diferite variante de cafea cu scorțișoară, ciocolată albă sau caramel.

 

REȚETELE NOASTRE

 

Cafea la ibric

Cum să obții gustul perfect ?

 

Ingrediente:

Cantități recomandate:

  • Apă: 140 ml
  • Cafea: 14 g ( 2 lingurițe)
  • Rație cafea/apă: 1/10
  • Opțional – Zahăr: 4 g ( jumătate de linguriță )

Preparare:

Se pun apa și cafeaua în ibric, conform cantităților recomandate și se amestecă până la omogenizare ( tot în această etapă se adaugă și zahărul daca se dorește un gust mai dulce.
Se pune ibric pe foc moderat

 

Se ridică ibricul de pe foc în momentul în care încep să apară primele bule de aer , pe marginea ibricului
Se lasă 1 minut la răcit și apoi se poate savura

ATENȚIE: Cafeaua nu trebuie sa atingă starea de fierbere ( să dea în clocot ) deoarece se vor elimina toate aromele naturale.

 

Café del Sol cu ciocolata alba

Nu trebuie sa folosesti intotdeauna ciocolata neagra cand iti prepari bautura energizanta. Ciocolata alba este deosebit de armonioasa impreuna cu o cafea proaspata.  Reteta urmatoare este deosebit de cremoasa si merge perfect intr-o zi ploioasa de weekend! Pentru aceasta reteta ai nevoie de o presa de cafea (French Press) care se poate gasi in orice lant international de magazine (Metro, Ikea, Pepco, Selgros etc) si costa aproximativ 15 Ron.

Ingrediente:

  • 250 ml apă fierbinte (92 grade Celsius);
  • 16 grame de Café del Sol;
  • 100 de grame de ciocolata alba, tocata;
  • 100 ml de lapte;
  • frisca;
  • scortisoara macinata.

Preparare:

Se prepară cafeaua la French Press. Se adaugă 16 grame de Café del Sol macinată, peste care se toarna cu grijă 250 ml de apă fierbinte. Se pune capacul dispozitivului deasupra si se lasă la infuzat aprox 1 minut.

 

După ce timpul s-a scurs se apasă pe mânerul cu sita al dispozitivului, astfel incât tot zațul sa coboare in partea de jos a recipientului.

Intre timp se încalzeste laptele si ciocolata intr-un ibric pana se omogenizeaza amestecul.

Se toarna cafeaua intr-o ceasca iar peste se adauga crema de ciocolata si lapte.

Se orneaza ceasca cu frisca peste care se pulverizeaza putina scortisoara.

Totul este gata!

Poti savura impreuna cu prietenii ori familia o delicatesa in adevaratul sens al cuvantului!

Cafea rece cu scortisoara si caramel

Aceasta reteta este recomandata a se consuma rece, cu gheata in orice zi sorida de vara pentru a te revigora si a iti oferi plusul de energie cu care sa combati canicula! Pentru aceasta reteta ai nevoie de o presa de cafea (French Press) care se poate gasi in orice lant international de magazine (Metro, Ikea, Pepco, Selgros etc) si costa aproximativ 15 Ron.

Ingrediente:

  • 250 ml apă fierbinte (92 grade Celsius);
  • 20 grame de Café del Sol;
  • o jumatate de lingurita de scortisoara;
  • 3 linguri sirop de caramel;
  • 100 ml de lapte;
  • frisca;
  • gheata.

Preparare:

Se prepară cafeaua la French Press. Se adaugă 20 grame de Café del Sol macinată, peste care se toarna cu grijă 250 ml de apă fierbinte. Tot in aceasta faza se adauga si jumatatea de lingurita de scortisoara.

Se pune capacul dispozitivului deasupra si se lasă la infuzat aprox 1 minut.

După ce timpul s-a scurs se apasă pe mânerul cu sita al dispozitivului, astfel incât tot zațul sa coboare in partea de jos a recipientului.

Intr-un pahar de tip sonda se pune gheata, peste care se toarna cafeaua preparata la French Press.

Se adauga siropul de caramel si se amesteca putin pana se dizolva.

Se lasa la racit cateva minute iar apoi se poate adauga laptele si ulterior frisca pentru un gust si mai delicios.

Totul este gata!

Poti savura impreuna cu prietenii ori familia o delicatesa in adevaratul sens al cuvantului!

Café Del Sol cu scortisoara si vanilie

 O cafea aromata perfecta pentru vacanta. Dar nu numai. Poti face din acest tip de cafea cu lapte o bautura pentru orice moment al anului. Scortisoara, vanilia si nucsoara merg atat de bine impreuna! Pentru aceasta reteta ai nevoie de o presa de cafea (French Press) care se poate gasi in orice lant international de magazine (Metro, Ikea, Pepco, Selgros etc) si costa aproximativ 15 Ron.

Ingrediente:

  • 200 ml apă fierbinte (92 grade Celsius);
  • 16 grame de Café del Sol;
  • 100 ml de lapte;
  • 30 ml de sirop sau extract de vanilie;
  • un varf de lingurita de scortisoara;
  • un varf de lingurita de zahar;
  • un varf de lingurita de cuisoare sau cuisoare englezesti.

Preparare:

Se amestecă intr-o ceasca condimentele si extractul de vanilie pâna se omogenizează si rezultă o pastă.

 

Între timp se prepară cafeaua la French Press. Se adaugă 16 grame de Café del Sol macinată, peste care se toarna cu grijă 200 ml de apă fierbinte. Se pune capacul dispozitivului deasupra si se lasă la infuzat aprox 1 minut.

După ce timpul s-a scurs se apasă pe mânerul cu sita al dispozitivului, astfel incât tot zațul sa coboare in partea de jos a recipientului.

Se adauga cafeaua peste pasta realizata initial in ceasca si se amesteca pana la omogenizare.

Peste se completeaza cu lapte dupa ce il incalzim la aproximativ 70 de grade.

Totul este gata!

Poti savura impreuna cu prietenii ori familia o delicatesa in adevaratul sens al cuvantului!

Cappuccino

Cu totii indragim aceasta bautura insa ne este greu sa o pregatim acasa fara ustensilele unei cafenele. Uite cum poti sa iti prepari un Caffe Latte la fel de delicios ca la restaurant cu ajutorul unui French Press care costa doar 15 RON si se poate gasi in orice lant international de hypermarket-uri.

 

Ingrediente:

  • 250 ml apă fierbinte (92 grade Celsius);
  • 16 grame de Café del Sol;
  • 80 ml lapte;
  • un varf de lingurita de cacao.

Preparare:

Se prepară cafeaua la French Press. Se adaugă 16 grame de Café del Sol macinată, peste care se toarna cu grijă 250 ml de apă fierbinte. Se pune capacul dispozitivului deasupra si se lasă la infuzat aprox 1 minut.

După ce timpul s-a scurs se apasă pe mânerul cu sita al dispozitivului, astfel incât tot zațul sa coboare in partea de jos a recipientului.

 

Intre timp se încalzeste laptele la foc mic.

Dupa ce cafeaua este preparata, se toarna intr-un recipient separat sau chiar in ceasca si se spala French Press-ul pentru a il putea utiliza si pentru lapte.

Se pune laptele in French Press după care se apasa de sus in jos pe sita în mod repetat (aproximativ de 15-16 ori)  pana devine laptele fierbinte devine cremos.  

Totul este aproape gata.

Pentru un “Cappuccino” perfect, toarna cafeaua intai apoi laptele, dupa care, pune un varf de lingurita de cacao peste.

Pofta buna!

Caffee Latte sau Caffe au Lait

Cu totii indragim aceasta bautura insa ne este greu sa o pregatim acasa fara ustensilele unei cafenele. Uite cum poti sa iti prepari un Caffe Latte la fel de delicios ca la restaurant cu ajutorul unui French Press care costa doar 15 RON si se poate gasi in orice lant international de hypermarket-uri.

 

Ingrediente:

  • 200 ml apă fierbinte (92 grade Celsius);
  • 16 grame de Café del Sol;
  • 120 ml lapte rece

Preparare:

Se prepară cafeaua la French Press. Se adaugă 16 grame de Café del Sol macinată, peste care se toarna cu grijă 200 ml de apă fierbinte. Se pune capacul dispozitivului deasupra si se lasă la infuzat aprox 1 minut.

După ce timpul s-a scurs se apasă pe mânerul cu sita al dispozitivului, astfel incât tot zațul sa coboare in partea de jos a recipientului.

Intre timp se încalzeste laptele la foc mic.

Dupa ce cafeaua este preparata, se toarna intr-un recipient separat sau chiar in ceasca si se spala French Press-ul pentru a il putea utiliza si pentru lapte.

Se pune laptele in French Press după care se apasa de sus in jos pe sita în mod repetat (aproximativ de 15-16 ori)  pana devine laptele fierbinte devine cremos.  

Totul este aproape gata.

Peste cafea toarna laptele impreuna cu spuma rezultata la French Press!

Felicitari!

Suntem siguri ca ti-a iesit un Caffe Latte perfect!

Cafe del Sol cu vodcă și brandy

O cafea delicioasă, aromată, cu un strop de tărie, pe care merită să o încercați mai ales acum, în sezonul rece.

 

Ingrediente:

  • 300 ml apă;
  • 30 grame de Cafe del Sol;
  • 10 ml sirop de alune;
  • 15 ml vodcă;
  • 15 ml brandy;
  • un strop Augousura Bitter;
  • 100 ml frișcă lichidă;
  • puțin ienibahar;

Preparare

Cafeaua și apa se fun în filtrul de cafea și acesta se pune în funcțiune.

Într-un recipient se amestecă siropul de alune, vodca, brandy si Augostoura Bitter.

Peste, se adauga cafeaua și se omogenizează.

Frișca se toarnă în French Press si se aerează.

Se toarnă cafeaua în pahar, peste frișca, apoi se macina pe deasupra puțin ienibahar.

Pofta buna!

Cafea cu măr și portocală

Poate nu ați încercat această cafea. Poate nici nu ați auzit de ea. E momentul să o încercați și promitem că nu veți fi dezamăgiți.

 

Ingrediente:

  • 300 ml apă;
  • 30 grame de Café del Sol;
  • 2 grame scorțișoară
  • 2 grame nucșoară
  • 1 felie de măr
  • 1 felie de portocală
  • 10 ml sirop de turtă dulce
  • 10 ml sirop de alune de pădure

Preparare:

Se pune cafeaua măcinată în filtru și peste ea se adaugă scorțișoara și nucșoara.

În recipientul în care va curge cafeaua făcută se pun feliile de măr și portocală.

Se pune apa în recipientul dedicat și filtrul se pune în funcțiune.

În cană se toarnă siropul de turtă dulce și cel de alune de pădure, peste ele cafeaua preparată și se omogenizează

Gata. Bravo. Nu-ți rămâne decât să savurezi!

Cafea cu cireșe amare și whiskey

Arome puternice, îmbinate perfect într-un preparat cu un gust nou, plăcut, pe care o să îl îndrăgești din prima.

 

Ingrediente:

  • 300 ml apă;
  • 30 grame de Cafe del Sol;
  • 300 ml apă fierbinte;
  • 15 ml sirop de cireșe amare;
  • 25 ml whiskey;
  • 50 ml frișcă lichidă;
  • puțină cacao.

Preparare

Cafeaua și apa se fun în filtrul de cafea și acesta se pune în funcțiune.

Într-un French Press se toarnă apa fierbinte pentru a preîncălzi vasul, apoi se varsă

În French Press se toarnă siropul de cireșe amare, whiskey, 50 ml cafea preparată și frișca lichidă, apoi se aerează

Se toarnă în cană, se pudrează cu cacao și e gata se servit.