NOUTATI

Ethiopia Washed Sidamo Gr. 2

Cafeaua din regiunea Sidamo este cultivată în faimoasa vale ,,Great Rift”, care trece prin Kenya și taie direct inima Etiopiei. Aici cresc multe dintre cele mai renumite cafele din lume, chiar de-a lungul văii sau pe versanții munților.

Etiopienii au consumat cafea în cantități mai mari și de mai mult timp decât oricare alți oameni de pe planetă. Există diverse legende despre felul în care a apărut cafeaua aici, dar ce se știe cu siguranță este că etiopienii consumă cafea de acum aproape 1000 de ani. Consumul de cafea este o parte profundă a culturii etiopiene și un element important al identității oamenilor de acolo.

Cel mai important lucru de reținut despre cafeaua etiopiană este faptul că Etiopia este patria mamă a cafelei Arabica. Într-un anumit sens, toată cafeaua Arabica este etiopiană, indiferent dacă este cultivată în America Latină, în Indonezia sau pe un deal în Sidama.

Ethiopia Washed Sidamo Gr. 2 este cultivată în regiunea Sidamo, la sud de capitala Addis Abeba. Este cea mai sudică și cea mai productivă provincie din țară. Regiunea este bine cunoscută, pentru că are condiții climatice ideale pentru creșterea cafelei. Toate acestea se datorează altitudinilor mari, între 1600 – 1900 de metri, precipitațiilor ample, temperaturii optime și solului bogat în nutrienți.

Pământul din Sidamo este în general roditor și verde, fiind foarte cultivat. Sidamo este bogat în varietăți de arome ale cafelei. Notele cafelei din regiunea Sidamo sunt cunoscute pentru caracteristicile fructate intense. O altă carcateristică a cafelei din regiunea Sidamo este faptul că, deși spălată de multe ori, tot își păstrează tendința fructată și are o aromă mult mai clară și intensă față de restul.

Washed Sidamo reprezintă, de obicei, o cafea de înaltă calitate, cu arome unice, cum ar fi lămâie dulce și arome florale, un echilibru ideal între aciditate și dulceață. Uneori, acest tip poate fi comparat cu cafeaua din regiunea Yirgacheffe. Cafeaua Washed Sidamo este divizată în următoarele trei subregiuni geografice:

Sidama A: Borena, Benssa, Guji, Chire, Bona, Zuria, Arroressa, Arbigona, Bale, Arsi și West Arsi. [Hawassa arrival]

Sidama B: Aleta Wendo, Dale, Chiko, Dara, Shebedino, Amaro, Dilla Zuria, Wensho și Loko Abaya. [Hawassa]

Sidama C: Kembata & Timbaro, Wellayta, South Omo și Gamogoffa. [Soddo]

Pentru cafeaua etiopiană, gradul 2 înseamnă că acea cafea este spălată. De asemenea, diferența dintre gradele 1 și 2 este definită de numărul de defecte vizibile în boabe. Dacă o cafea primește o clasificare de gradul 1, are 0 – 3 defecte, acest lucru fiind extrem rar. Gradul 2 de cafea permite 4 – 12 defecte. Așadar, vorbim despre o cafea cu un număr mic de defecte ale bobului, de unde rezultă și calitatea net superioară a produsului.

Profil de arome: note de citrice, ciocolată, lapte, frunze de ceai, corp moale echilibrat, neted, fin, delicat, curat, neted, ceai, dulce, floral, lămâie, aciditate citrică.

O poti comanda aici!

 

Din aceeasi categorie:

Yirgacheffe Ethiopia

Yirgacheffe Ethiopia

Etiopia este situată în Cornul Africii și este mărginită de Somalia spre sud-est, Djibouti la est, Kenya spre sud, Sudan către est și Eritreea spre nord-est. Aceasta ocupă regiunea înaltă a platoului dintre câmpiile Nilului din Sudan și Eritreea. Etiopia este una...

citește mai mult