NOUTATI

Nu arunca zațul de la cafea! Află care sunt beneficiile lui

Pentru mulți dintre noi, cafeaua este ceea ce ne ridică din pat în fiecare dimineață. Odată ajuns în bucatarie, doar cana de cafea te poate salva din moleșeala matinală. Bei licoarea preferată într-un stil propriu, savurând-o cu plăcere. În momentul în care o consumi, ce mai rămâne din ea este zațul, pe care îl arunci la gunoi. Dacă ai ști că zațul îți oferă o mulțime de beneficii, te-ai gândi de două ori înainte de a-l arunca la gunoi, nu?

În ziua de azi, când reciclarea și reutilizarea reprezintă o parte esențială din viața noastră, aceste sfaturi îți vor ușura viața.

Înlătură mirosul neplăcut al usturoiului

Un dezavantaj al preparării usturoiului, cepei sau peștelui este mirosul persistent din mâinile tale. Tot ce trebuie să faci este să iei un vârf de zaț de cafea și să îl freci în palme. După clătire, mirosul neplăcut va disparea, iar palmele tale vor fi ca noi.

2. Înlocuiește guma de mestecat după fumat

Dacă simți că ai un gust ciudat în gură din cauza fumului de țigară, încearcă să eviți mestecatul de gumă. Pe lângă faptul că nu este deloc benefic corpului tău, îți poate crea probleme grave de sănătate. În schimb, ai putea încerca să iei un vârf mic de zaț de cafea. Zațul înlocuiește necesitatea de a mesteca guma și îți conferă un miros plăcut.

3. Hrănește plantele

Dacă există cineva pe această lume care iubește cafeaua la fel de mult precum oamenii, sunt plantele. Plantele pot absorbi cafeaua. Cafeaua atrage viermișorii. Oricare ar fi reacția ta în ceea ce privește viermișorii, această tactică este incontestabilă: prezența lor înseamnă o grădină sănătoasă. Mai mult decât atât, aciditatea zațului ține melcii la distanță, în timp ce mirosul împiedică pisicile vecinilor să își facă nevoile în propria ta grădină. Mai mult decât atât, zațul va schimba nivelul de pH al solului, ceea ce va avea efect asupra culorii petalelor florilor tale.

4. Împrospătează frigiderul

Frigiderul și congelatorul au un miros specific întotdeauna. Nu contează ce anume ții în frigider sau cum cureți frigiderul. Întotdeauna persistă un miros ciudat. Zațul de cafea te ajută să schimbi asta. Spre deosebire de dezodorizantele cumpărate din magazin, în zațul de cafea nu există ingrediente artificiale și frigiderul tău nu va prinde  miros de chimicale, ca în cazul produselor special destinate acestei probleme. Tot ce trebuie să faci este să pui  câte un cistron cu zaț de cafea în partea din spate a frigiderului și altul în congelator.

5. Curăță vasele și oalele

Din aceeasi categorie:

Ethiopia Washed Sidamo Gr. 2

Ethiopia Washed Sidamo Gr. 2

Cafeaua din regiunea Sidamo este cultivată în faimoasa vale ,,Great Rift”, care trece prin Kenya și taie direct inima Etiopiei. Aici cresc multe dintre cele mai renumite cafele din lume, chiar de-a lungul văii sau pe versanții munților. Etiopienii au consumat cafea în...

citește mai mult
Yirgacheffe Ethiopia

Yirgacheffe Ethiopia

Etiopia este situată în Cornul Africii și este mărginită de Somalia spre sud-est, Djibouti la est, Kenya spre sud, Sudan către est și Eritreea spre nord-est. Aceasta ocupă regiunea înaltă a platoului dintre câmpiile Nilului din Sudan și Eritreea. Etiopia este una...

citește mai mult