NOUTATI

Boabele de cafea Guatemala Huehuetenango si Brazil Fazenda Paredao

Boabele de cafea Guatemala Huehuetenango

Huehuetenango este una din cele trei regiuni non-vulcanice din Guatemala, precum și cea mai înaltă și sus cultivata, aceste lucruri făcând-o una dintre cele mai bune pentru productia de cafea. Curenții de aer cald coboară din câmpiile din Tehuantepec, în Oaxaca, Mexic și se amestecă aici cu aerul rece care coboară din Muntii Cuchumatanes, creând un microclimat protejat de îngheț și permițând cultivarea cafelei până la 2000 m.

Cu un gust subtil si ușor, totuși complex și interesant, Guatemala Huehuetenango are arome fructuoase distinctive și delicate, o textură destul de ușoară, care uneori poate fi puțin uleioasa. Descoperă, per total, o aroma florală dulce si un gust calm, care rămâne plăcut în gură.

Profil de gust: arțar, portocale, ciocolată cu lapte si note de fructe, aciditate suculenta, dulce și complexă.

Altitudine de creștere: 1.600 – 1.700 de metri deasupra nivelului mării;
Arabica Varietate: Bourbon, Typica, Caturra;
Perioada de recoltare: decembrie – aprilie;
Procesul de uscare: spălare, uscare la soare;
Arome: florale, citrice;
Aroma: ciocolată, dulce, nucă (ușoară);
Corp: Complet, plin;
Aciditate: plăcută.

Cafeaua Huehuetenango este cultivata in regiunile montane din nordul Guatemalei, producând cea mai distinsă cafea din Guatemala, cea mai bună din întreaga țară. Datorită naturii de înaltă calitate a cafelei Guatemala Huehuetenago, aceasta este certificată de Organic and Fair Trade.

O prăjire ușoară este alegerea perfectă pentru a descoperi strălucirea fructului din Guatemala Huehuetenango, în timp ce o prăjire intensă va scoate în evidență gusturile de ciocolată, de cacao sau gustul amar.

Patru producatori din regiunea Huehuetenango au contribuit la aceasta cafea:

-Lety Anzueto, de la Finca Isnul din La Democracia;

-Lety Perez, de la Finca Buenos Aires Huixoc din La Democracia;

-Rene Perez, de la Finca La Reforma, in Cuilco;

-Willy Perez, de la Finca Las Americas și Finca San Antonio, ambele din Agua Dulce.

Nota comerciantului: aceasta cafea a ajuns în aprilie 2018 si a fost o surpriza delicioasă și un favorit al personalului, pentru aciditatea sa strălucitoare, suculentă, textura siropoasă si notele clasice de portocale dulci și ciocolată cu lapte.

O poti comanda de aici!

 

 

 

 

 

 

 

Boabele de cafea Brazil Fazenda Paredao

Aceasta cafea este pe deplin trasabilă de-a lungul întregului lanț de producție, pe câmpurile originale de cafea. Initial, fiind din Brazilia de Sud, unde agricultura se concentrează asupra cerealelor și a altor produse agricole, planul pentru Fazenda Paredao era să planteze soia in Chapada Diamantina, o regiune pitoreasca in inima statului Bahia. Ulterior a hotărât să cultive cafea și bine a făcut. 😉

Boabele de cafea sunt recoltate manual, într-un mod cât mai natural. Corpul este cremos, tare, cu o aciditate ușoară, suculent, dulce, bine echilibrat, cu note de ciocolată și unt de arahide.

Ferma se implică activ in instalațiile necesare pentru procedurile post-recoltare, de la prelucrare la depozitare. Astazi, cafeaua Fazenda Paredao este livrată in nouă țări, pe piețele europene, americane si asiatice.

 

O poti comanda de aici!

 

Din aceeasi categorie:

Ethiopia Washed Sidamo Gr. 2

Ethiopia Washed Sidamo Gr. 2

Cafeaua din regiunea Sidamo este cultivată în faimoasa vale ,,Great Rift”, care trece prin Kenya și taie direct inima Etiopiei. Aici cresc multe dintre cele mai renumite cafele din lume, chiar de-a lungul văii sau pe versanții munților. Etiopienii au consumat cafea în...

citește mai mult
Yirgacheffe Ethiopia

Yirgacheffe Ethiopia

Etiopia este situată în Cornul Africii și este mărginită de Somalia spre sud-est, Djibouti la est, Kenya spre sud, Sudan către est și Eritreea spre nord-est. Aceasta ocupă regiunea înaltă a platoului dintre câmpiile Nilului din Sudan și Eritreea. Etiopia este una...

citește mai mult