Venirea toamnei poate aduce multora un amalgam de stări, nu neapărat plăcute. Hai să rămânem cu zâmbetul pe buze și să ne bucurăm de partea frumoasă a acestui anotimp. Arome de dovleac, miere sau caramel? Așa vrem noi să gustăm toamna aceasta.
1. Cafea cu lapte, ciocolată și caramel sărat
100 mililitri lapte
2-3 linguri topping caramel
2-3 linguri topping ciocolată
1 + ¼ linguriță sare
75 mililitri cafea tare
1 linguriță zahăr
Frișcă
Amestecă zahărul cu o linguriță de sare. Încălzește laptele cu 2 linguri de topping de caramel, cel de ciocolată și sfertul de linguriță de sare. Nu le lăsa să fiarbă, doar încălzește-le bine, apoi folosește un blender pentru a face amestecul cremos. Toarn-l într-o cană, apoi, ușor, toarnă și cafeaua fierbinte. Adaugă frișcă și caramelul rămas, apoi presară amestecul de sare și zahăr.
2. Cafea cu aromă de dovleac
100 mililitri cafea tare
½ cană lapte
1 linguriță plină piure de dovleac
1 linguriță aromă de dovleac
1 linguriță scorțișoară măcinată
½ linguriță esență de vanilie
1 linguriță zahăr
În afară de cafea, adaugă toate ingredientele într-un blender și mixează-le bine, până obții o spumă. Toarnă cafeaua într-o cană mare, apoi completează cu amestecul de lapte. Adaugă puțină frișcă, apoi presară praful de dovleac.
3. Cafe Latte cu miere
3 lingurițe miere
½ cană spumă de lapte
½ cană cafea tare
Pune două lingurițe de miere la baza cănii, apoi adaugă o jumătate din cantitatea de spumă de lapte. Amestecă-le bine, apoi adaugă cafeaua, apoi și restul de spumă de lapte. Mai ai o linguriță de miere – folosește-o pentru a o presăra pe deasupra.
Comentarii recente