NOUTATI
Boabele de cafea Guatemala Huehuetenango si Brazil Fazenda Paredao
Boabele de cafea Guatemala Huehuetenango
Huehuetenango este una din cele trei regiuni non-vulcanice din Guatemala, precum și cea mai înaltă și sus cultivata, aceste lucruri făcând-o una dintre cele mai bune pentru productia de cafea. Curenții de aer cald coboară din câmpiile din Tehuantepec, în Oaxaca, Mexic și se amestecă aici cu aerul rece care coboară din Muntii Cuchumatanes, creând un microclimat protejat de îngheț și permițând cultivarea cafelei până la 2000 m.
Cu un gust subtil si ușor, totuși complex și interesant, Guatemala Huehuetenango are arome fructuoase distinctive și delicate, o textură destul de ușoară, care uneori poate fi puțin uleioasa. Descoperă, per total, o aroma florală dulce si un gust calm, care rămâne plăcut în gură.
Profil de gust: arțar, portocale, ciocolată cu lapte si note de fructe, aciditate suculenta, dulce și complexă.
Altitudine de creștere: 1.600 – 1.700 de metri deasupra nivelului mării;
Arabica Varietate: Bourbon, Typica, Caturra;
Perioada de recoltare: decembrie – aprilie;
Procesul de uscare: spălare, uscare la soare;
Arome: florale, citrice;
Aroma: ciocolată, dulce, nucă (ușoară);
Corp: Complet, plin;
Aciditate: plăcută.
Cafeaua Huehuetenango este cultivata in regiunile montane din nordul Guatemalei, producând cea mai distinsă cafea din Guatemala, cea mai bună din întreaga țară. Datorită naturii de înaltă calitate a cafelei Guatemala Huehuetenago, aceasta este certificată de Organic and Fair Trade.
O prăjire ușoară este alegerea perfectă pentru a descoperi strălucirea fructului din Guatemala Huehuetenango, în timp ce o prăjire intensă va scoate în evidență gusturile de ciocolată, de cacao sau gustul amar.
Patru producatori din regiunea Huehuetenango au contribuit la aceasta cafea:
-Lety Anzueto, de la Finca Isnul din La Democracia;
-Lety Perez, de la Finca Buenos Aires Huixoc din La Democracia;
-Rene Perez, de la Finca La Reforma, in Cuilco;
-Willy Perez, de la Finca Las Americas și Finca San Antonio, ambele din Agua Dulce.
Nota comerciantului: aceasta cafea a ajuns în aprilie 2018 si a fost o surpriza delicioasă și un favorit al personalului, pentru aciditatea sa strălucitoare, suculentă, textura siropoasă si notele clasice de portocale dulci și ciocolată cu lapte.
Boabele de cafea Brazil Fazenda Paredao
Aceasta cafea este pe deplin trasabilă de-a lungul întregului lanț de producție, pe câmpurile originale de cafea. Initial, fiind din Brazilia de Sud, unde agricultura se concentrează asupra cerealelor și a altor produse agricole, planul pentru Fazenda Paredao era să planteze soia in Chapada Diamantina, o regiune pitoreasca in inima statului Bahia. Ulterior a hotărât să cultive cafea și bine a făcut. 😉
Boabele de cafea sunt recoltate manual, într-un mod cât mai natural. Corpul este cremos, tare, cu o aciditate ușoară, suculent, dulce, bine echilibrat, cu note de ciocolată și unt de arahide.
Ferma se implică activ in instalațiile necesare pentru procedurile post-recoltare, de la prelucrare la depozitare. Astazi, cafeaua Fazenda Paredao este livrată in nouă țări, pe piețele europene, americane si asiatice.
Din aceeasi categorie:
Despre Frappé – origini, variații și arome
Cuvântul Frappé provine din limba franceză de la jumătatea secolului al 19-lea și înseamna ,,înghețat”. Deși acum asociem cuvântul cu o anumită cafea rece, atunci era folosit pentru a descrie orice băutură înghețată (precum sucul de fructe) sau un lichior servit peste...
Destinații pe care orice iubitor de cafea ar trebui să le viziteze
Ai o pasiune pentru călătorii? Visezi la orașe pline de atracții culturale sau plaje tropicale îndepărtate? Dar ce spui despre tărâmurile cafelei? Dacă ești un iubitor al cafelei de calitate, dacă îți place să afli lucruri interesante despre cafea, articolul acesta...
Vinul, cafeaua și aromele naturale ale acesteia
Cafeaua este percepută de majoritatea consumatorilor ca fiind acea băutură energizantă care ne trezește dimineața. În acest articol vă propunem o nouă perspectivă din care să privim această bautură - aceea a aromelor naturale. Dar, mai întâi, să discutăm puțin...