NOUTATI

Ghidul cafelei de origine Brazilia

Generalități

Brazilia este a cincea țară ca mărime din lume, ocupând, în același timp, locul 5 ca populație în clasamentul mondial. Este cunoscută pentru pasiunea pe care poporul său o are pentru fotbal, samba și cafea. De altfel, este un mediu excelent pentru cultivarea cafele, pentru că suprafața tării este dominată de păduri tropicale – un climat optim.

Producția cafelei

Brazilia este cel mai mare producător de cafea din lume, având o producție anuală de 3 milioane de tone.

Totodată, 85% din producția totală este de tip Arabica, lucru care face Brazilia cel mai mare producător de acest soi de cafea, la nivel mondial.

În plus, este cel mai mare exportator de cafea din lume, controlând peste 30% din producția mondială.

Cultivarea cafelei

Cele mai productive regiuni de cafea sunt situate pe partea de sud-est a țării, principalele trei fiind: Mogiana, Cerrado si Sul de Minas. Aceste zone au parte de soare si ploi moderate, având un climat ideal pentru cafea, datorită temperaturilor stabile și constante pe tot parcursul anului.

Procesarea sau uscarea cafelei

Procesarea cafelei se face prin metoda naturală (natural processed), ceea ce înseamnă că boabele sunt lăsate in cireașă la uscat. Astfel, li se permite să absoarbă dulceața din cireșe și să obțină o aromă mult mai complexă și mai plăcută.

Arome naturale

Cafeaua din Brazilia este descrisă de specialiști ca având un nivel de aciditate redus, un corp fin și gust dulce.

Aromele principale ce oferă acest gust sunt: ciocolata, nucile, alunele de pădure, arahidele, caramelul.

Prăjire

Tipul de prăjire ideal pentru a evidenția aromele naturale ale boabelor de cafea din Brazilia este cea MEDIE, putând fi folosită pentru toate metodele de preparare pe care vi le vom prezenta în continuare.

Prajirea UȘOARĂ este folosită de specialiștii cafelei la filtru, în timp ce prăjirea ÎNCHISĂ arde toate aromele naturale ale cafelei, obținându-se un gust amar.

Metode de preparare pentru cafeaua de origine Brazilia

FRENCH PRESS

Această metodă de preparare este cunoscută pentru obținerea unui corp fin și scoate în evidență aromele de ciocolată dulce ale cafelei din Brazilia.

Este preferată, totodată, pentru cafelele cu o aciditate redusă.

COLD BREW

Fanii acestei metode de preparare doresc să obțină un corp fin și o senzație revirgorantă pentru diminețile călduroase, iar cafeaua din Brazilia excelează la ambele capitole, mai ales când este preparată la rece.

IBRIC

Cafeaua de origine din Brazilia este perfectă pentru cei ce o prepară la ibric, deoarece permite pregătirea unei băuturi corpolente, foarte aromate.

Toate aceste metode de preparare pot fi găsite la secțiunea RETETE de pe site-ul nostru.

La final, vă propunem Cafe del Sol – festivalul aromelor naturale, 100% Arabica, o cafea specifică țării de origine, Brazilia, cu note de ciocolată și alune de pădure, ce vă va încânta papilele gustative în fiecare dimineață și nu numai.

 

Café del Sol – Când gustul chiar contează.

Din aceeasi categorie:

Ethiopia Washed Sidamo Gr. 2

Ethiopia Washed Sidamo Gr. 2

Cafeaua din regiunea Sidamo este cultivată în faimoasa vale ,,Great Rift”, care trece prin Kenya și taie direct inima Etiopiei. Aici cresc multe dintre cele mai renumite cafele din lume, chiar de-a lungul văii sau pe versanții munților. Etiopienii au consumat cafea în...

citește mai mult