NOUTATI
Vinul, cafeaua și aromele naturale ale acesteia
Cafeaua este percepută de majoritatea consumatorilor ca fiind acea băutură energizantă care ne trezește dimineața. În acest articol vă propunem o nouă perspectivă din care să privim această bautură – aceea a aromelor naturale.
Dar, mai întâi, să discutăm puțin despre o alta bautură, vinul – un capitol la care România, ca producător, stă foarte bine. Veți înțelege imediat și de ce.
Vinul – acea băutură fina, care are specialiști în domeniu, somelierii, foarte educați în ceea privește aromele acestuia.
Vinul – pe care atunci când dorim să îl degustăm, nu adăugam apă minerală sau gheață.
Vinul – căruia i s-au descoperit până în momentul de față undeva la 250 de arome naturale.
Acum, să revenim și să vorbim despre cafea.
Dupa cum vă povesteam și in articolele recente, soiul care conține cele mai multe arome naturale este cafeaua Arabica. Dar oare câte arome s-au descoperit până în momentul de față?
Specialiștii din domeniu, numiti Barista, au degustat de-a lungul timpului cafele Arabica din toate colțurile lumii și au găsit undeva la 850 de compuși aromatici naturali! Aceștia le-au grupat într-un Flavor Wheel sau Roata Aromelor, principalele arome fiind cele din centrul Roții, precum: Cacao, Floral, Fructe, Dulce, Condimente etc.
Cu cât specialistul care degustă are simțurile senzoriale mai dezvoltate, cu atât va recunoaște mai multe arome, plecând de la cele centrale, mai generale, și intrând în detaliu către cele din exterior.
Aromele diferă în funcție de originea cafelei, sol și climă, zona Africii, de exemplu, cu țări producătoare precum Etiopia sau Kenya fiind dominată de cafele cu arome florale, fructate, mai acide față de alte origini.
Toate aromele naturale ale cafelei Arabica pot fi evidențiate printr-o prăjire medie (prăjirea intensă distrugându-le și păstrând doar un gust amar), prin intermediul unui prăjitor artizanal și cu ajutorul unui artist al cafelei.
Noi, aici, la Cafe del Sol, le avem pe toate.
Cafeaua 100% Arabica pe care o aducem din Brazilia este prăjita cu un utilaj artizanal (folosit și la campionatele mondiale) de către artistul și, în acelasi timp, campionul național la prăjit cafea, Andrei Oprișan.
Iar rezultatul acestui mix constă în cea mai proaspătă și aromată cafea, Cafe del Sol, festivalul aromelor naturale, 100% Arabica, o cafea specifică țării de origine, Brazilia, ce vă va încânta papilele gustative în fiecare dimineață.
Café del Sol – Când gustul chiar contează.
Din aceeasi categorie:
Sănătatea într-o ceașcă – O noua perspectivă asupra cafelei
Probabil că ați aflat despre nenumăratele beneficii pe care le oferă o ceașcă de cafea, inclusiv din articolele noastre. De această dată vom discuta în particular despre o nouă perspectivă asupra cafelei, sănătății si despre secretul ce stă la mijloc - antioxidanții....
Ghidul cafelei de origine Brazilia
Generalități Brazilia este a cincea țară ca mărime din lume, ocupând, în același timp, locul 5 ca populație în clasamentul mondial. Este cunoscută pentru pasiunea pe care poporul său o are pentru fotbal, samba și cafea. De altfel, este un mediu excelent pentru...
Ce tip de cafea conține cea mai mare cantitate de cofeină?
Câteodată, nu îți dorești decât un avânt puternic dimineața, pentru a începe o zi productivă. Sunt zile în care necesitatea unei cafele tari este pe primul plan, dar și zile sau momente în care dorești să savurezi o cafea aromată, având grijă, în același timp la...