Café del Sol 250 gr

lei10.00

Țară de origine: Brazilia
Regiune: Sao Paolo / Franca / Alta Mogiana
Fermier: Cocapec Cooperative
Altitudine: 800 m – 1200 m
Soiuri: Bourbon
Metodă de procesare: Naturala
Note: Ciocolata cu lapte, alune, caramel
Stare: Macinata
Gramaj: 250 gr

Categorie:

Descriere

Cooperativa producătorilor de cafea Cocapec a fost fondată la 11 iulie 1985, în Franca / Sao Paolo, la doi ani de la înființarea Cooperativei Centrale de Agricultura Cocap. Experiența Cocap a stimulat producătorii din Alta Mogiana să înființeze o cooperativă proprie, specializata pe Cafea.

Avand un depozit de cafea, la infiintare, cu o capacitate de 150 de mii de saci si un numar de doar 300 de fermieri, Cooperativa Cocapec a ajuns astazi, la peste 30 de ani de la infiintare la un numar de peste 2000 de membri si 5 depozite cu o capacitate de stocare de pana la 800 de mii de saci.

Regiunea Alta Mogiana cuprinde mai mult de 450.000 de hectare între regiunea nord-estică a statului São Paulo și unele municipalități din Minas Gerais, din care 60.000 sunt dedicate cultivării cafelei. Ceea ce o face una dintre cele mai tradiționale regiuni producătoare de cafea din Brazilia, cunoscută în toată lumea pentru oferirea unui produs de o calitate excepțională. Astăzi există aproximativ 200 de milioane de arbori de cafea plantati care au o productivitate medie care depășește 1 milion de saci de 60 kg intr-o recolta.

In aceasta regiune se cultiva doar cafea Arabica, cu caracteristici echilibrate ale corpului și ale acidității. Soiul Mogiana, are o dulceață naturală excelentă și un parfum caramelizat. Acesta cafea are un conținut echilibrat de cofeină (între 0,9% și 1,5%). Fructele sunt rotunde, moi, cu tente de ciocolată, cu o crustă netedă și o aromă intensă.

Aceste rezultate exceptionale se datorează in mare parte caracteristicilor regiunii în care altitudinea variază între 800 și 1200 m, iar temperatura medie anuală este de 19,5 ° C.

Pungutele Café del Sol de 250 de gr sunt solutia ideala pentru orice consumator de cafea, care isi doreste un produs proaspat macinat, cu tente de ciocolata cu lapte, alune si caramel.
Se recomanda ca si modalitati de preparare la Ibric / filtru / French-press / V60.