KENYA

lei34.00lei119.00

Note: nuci, stafide, prune, ciocolată și caramel
Aciditate: moderată
Procesare: spălată
Origine: Cooperativa Kinangop
Altitudine: 1400- 1950m

Golește
SKU: Nu se aplică Categorie:

Descriere

Când vine vorba de clasamentul celor mai bune cafele de pe glob există doar câteva regiuni care sunt în mod regulat în top. Una dintre acestea este și Kenia. Boabele de cafea keniană sunt considerate pe scară largă și constantă ca fiind elita. Acest lucru nu este intâmplator, producătorii din această regiune având de partea lor o mulțime de factori diferiți: de la condiții ideale de creștere la strategii extinse de cercetare și comert. Solul acid din aceste zone înalte, de obicei vulcanice, oferă cantitatea potrivită de precipitații și căldura, ce permit dezvoltarea lenta, adică mai mult timp pentru conturarea aromelor. Cafeaua din această regiune este bine cunoscută pentru aroma sa intensă, cu note de nuci, stafide, ciocolată și caramel, corp complet, plin, bogat și o aciditate moderată, plăcută.
Prăjirea medie a boabelor va asigura o cafea 100% arabica, de calitate, pe cât de echilibrată pe atât de complexă, excelentă pentru toate gusturile.